Laine Lāce, absolvējot LU 2021.gadā. Foto no personīgā arhīva

Iepazīstieties: LAINE LĀCE, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes (LU HZF) profesionālās maģistra studiju programmas “Rakstiskā tulkošana” 2021. gada absolvente, šobrīd tulkošanas uzņēmuma “Nordtext” jaunākā partneru vadītāja.

“Savus HZF pavadītos gadus vērtēju kā ļoti pozitīvus un interesantus. Studijās pilnveidoju prasmi plānot savu laiku un darbus, publiski uzstāties. Iegūtā izglītība ir praktiska un zināšanas ir plaši izmantojamas. Studijas bija daudzveidīgas, jo pievērsāmies dažādiem tekstiem, kā arī komunicējām ar vairākiem jomas profesionāļiem. Arī pasniedzēji ikdienā dalījās ar savām tulkošanas pieredzēm, kas ļoti palīdzēja izprast tulkošanas nozari kopumā. Studijās iegūtās praktiskās zināšanas darbā ar tulkošanas rīkiem ir īpaši noderīgas ikdienā. Studiju laikā veicu praksi tulkošanas uzņēmumā “Nordtext”, kur man ļoti iepatikās, un pēc prakses beigām saņēmu darba piedāvājumu darboties kā ārštata tulkotāja. Pirms pāris mēnešiem sāku darboties “Nordtext” kā jaunākā partneru vadītāja. Iepriekšējā pieredze kā tulkotājai šobrīd ir ļoti noderīga, jo izprotu gan tulkotāja, gan tulkošanas uzņēmuma darbinieka lomu. Ir vieglāk komunicēt ar tulkotājiem, jo pati esmu bijusi viņu vietā. Topošajiem HZF studentiem novēlu nebaidīties no izaicinājumiem, jo šīs studijas daudz ko piedāvā, bet prasa arī lielu atdevi no studenta. Ieguldītais darbs noteikti atmaksājas!”

Laines un viņas kursabiedreņu pārdomas pēc programmas absolvēšanas 2021.gada vasarā lasiet HZF mājaslapā.

Vairāk par programmu

Ja ir jautājumi, lūgums rakstīt programmas ditektorei prof. Guntai Ločmelei: gunta.locmele@lu.lv

Pieteikties maģistra studijām var līdz 15. jūlijam. 

LU absolventi pieteikumus studijām var iesniegt elektroniski LU informatīvajā sistēmā LUIS, bet citu augstskolu absolventi – aizpildot elektronisko veidlapu.

Pieteikumu var iesniegt arī KLĀTIENĒ Visvalža ielā 4a Rīgā līdz 15. jūlijam:

11. jūlijā (pirmdien) 13.00–18.00

12. jūlijā (otrdien) 10.00–15.00

13. jūlijā (trešdien) 13.00–18.00

14. jūlijā (ceturtdien) 10.00–15.00

15. jūlijā (piektdien) 9.00–12.00

Plašāk par uzņemšanas kārtību LU augstākā līmeņa studijām.

Dalīties