Cik lielā mērā mēs varam uztvert citas kultūras humoru? Vai stereotipi ietekmēt mūsu komunikāciju ar citas kultūras pārstāvjiem?  Šiem un citiem jautājumiem veltītas Granadas Universitātes mācībspēku vieslekcijas, kas no 11. līdz 15. martam norisinās LU  Humanitāro zinātņu fakultātē.

Asociētā profesore Dimitrinka Nikleva vienu lekciju veltīja humora pragmatikai un tā specifikai Spānijas kultūras telpā, bet otru – stereotipiem, to lomai komunikācijā un eiropiešu attieksmei citam pret citu. Franču filoloģijas studentiem un kursa „Kontrastīvās studijas II“ dalībniekiem bija iespēja ne tikai noklausīties vieslekcijas spāņu valodā, bet arī izprast spāņu humoru un analizēt stereotipus. 

Savukārt asociētā profesore Natālija Martinesa  (Natalia Martínez) studiju kursa „Kontrastīvās studijas IV“ un  „Kontrastīvās studijas VI“ dalībniekiem novadīja seminārus  radošajā rakstīšanā.

Granadas Universitātes profesores piedalās arī Ibēristikas un Latīņamerikas studiju centra organizētājā zinātniskajā konferencē "Valoda un attēls tekstos un ikdienas saziņā", kas norisinās 15. martā ikgadējās LU 82. staptautiskās zinātniskās konferences ietvaros.  Konference notiek spāņu valodā, un ar konferences programmu var iepazīties: https://conferences.lu.lv/event/482/

Dalīties