HZF profesores Indra Karapetjana un Gunta Roziņa EDUREFORM projekta konferencē š.g. 22.-23. novembrī Indijā.

Š.g. 22.–23. novembrī Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes (LU HZF) Anglistikas nodaļas profesores un vadošās pētnieces Indra Karapetjana un Gunta Roziņa piedalījās konferencē “Izvērtējot izglītības nozīmi mākslīgā intelekta laikmetā” (Re-thinking Education in the Age of AI), kas notika Čitkaras Universitātē Indijā (Chitkara University, Punjab, India). 

Konference bija noslēdzošais posms Erasmus+ KA2 projekta “Ceturtās rūpnieciskās revolūcijas ietekmes mazināšana Indijas sabiedrībā: izglītības reforma skolotāju izglītībā un tālākizglītībā” (Mitigate the Impact of Fourth Industrial Revolution on Indian Society: Education Reform for Future and In-service School Teachers. EDUREFORM) īstenošanā.

Konferencē piedalījās vadošie eksperti no Eiropas un Indijas universitātēm. Dalībnieki diskutēja par dažādiem izglītības jautājumiem, tostarp par to, kā veicināt radošumu, kritisko un analītisko domāšanu dažāda līmeņa studijās, kā arī par mākslīgā intelekta risinājumu izmantošanu studiju procesā un ar to saistītajiem izaicinājumiem un iespējām.

Konferences darbs noritēja četrās tematiskajās sekcijās: izglītību transformējoša pedagoģija, tehnoloģijas un izglītība, inovācijas izglītībā un praktiski izmantojama izglītība.

Profesores Gunta Roziņa un Indra Karapetjana vadīja sekciju par praktiski izmantojamo izglītību, kā arī uzstājās ar referātu par jaunākā skolas vecuma skolēnu kognitīvajām spējām 4. industriālās revolūcijas kontekstā (On Importance of Young Learners’ Cognitive Abilities: the Fourth Industrial Revolution’s Perspective). Raksts, kas tapis kopīga pētījuma rezultātā, sadarbojoties ar LU Medicīnas fakultātes docētāju Marinu Loseviču, publicēts Itālijas e-studiju asociācijas brīvpieejas zinātniskā žurnāla Journal of e-Learning and Knowledge Society 19. sējuma 3. numurā. https://doi.org/10.20368/1971-8829/1135861

Profesore I. Karapetjana piedalījās arī paneļdiskusijā par sadarbību ar skolām un starptautiskās sadarbības nozīmi izglītībā.

Vairāk informācijas par projektu var atrast EDUREFORM tīmekļa vietnē: http://www.edureform.eu/

Dalīties