Foto: Erasmus+ programmas projekta “Zoom2choose – Еurоре” dalībnieki 2023. gada decembrī Kiprā

Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes (LU HZF) Romānistikas nodaļas pētnieki sākuši darbu starptautiskajā Erasmus+ programmas projektā “Zoom2choose – Еurоре”. Pirmā projekta sanāksme jau sekmīgi aizvadīta – tā notika laikā 10. līdz 13. decembrim Limasolā (Kiprā), kur LU pārstāvēja HZF profesore Jeļena Vladimirska un docente Jeļena Gridina.

Erasmus+ programmas projekta “Zoom2choose – Еurоре”  mērķis ir ieviest novatorisku pieeju karjeras atbalstam bez valodu barjeras, bagātināt valodu mācīšanu, izmantojot salīdzinošu apmācību dažādās valodās, un veicināt tādas Eiropas vērtības kā solidaritāte, pozitīvisms un miera risinājumu garantija pasaulē.

Projekts tika uzsākts šī gada beigās un tiks īstenots līdz 2025. gadam.

Projekta rezultātā tiks izstrādāta tīmekļa lietojumprogramma visās Eiropas Savienības valodās, kā arī luksemburgiešu, norvēģu un ukraiņu valodā, kā arī paredzēta mācību materiālu sagatavošana.

Projektu veido daudznozaru pētnieku komanda no Francijas, Beļģijas, Kipras, Luksemburgas, Lietuvas un Latvijas. Viņu vidū valodnieki, psihologi, karjeras atbalsta un

integrācijas speciālisti, grafiskie dizaineri, programmatūras dizaineri u.c. speciālisti.

Pirmās tikšanās laikā šī gada decembrī notika projekta platformas prezentācija un uzdevumu sadale starp partneriem.

Latvijas Universitāte uzņems savus partnerus darba vizītē 2024. gada oktobrī.

Dalīties