Imanta Ziedoņa jubilejas gadā LU Humanitāro zinātņu fakultāte piedāvā jaunu C daļas studiju kursu “IMANTS ZIEDONIS: novators un klasiķis”

Kursa mērķis ir sniegt zināšanas par Imanta Ziedoņa radošo māksliniecisko un intelektuālo mantojumu, tā ilgtspēju un nozīmi mūsdienu kultūrā un sabiedrībā.

Kursa saturā: Imanta Ziedoņa dzejas un dzejprozas tēlu semantika un poētika, cilvēciskās esības un dzīvības formu daudzveidība, dzejas ekosistēma ekokritikas gaismā. Dzejnieka misija un dzīves jēgas meklējumi: vienpatis un kopums – es un cits,  cilvēks un tauta; sieviete, bērns un sociālā paternitāte (“Poēma par pienu”).  Tagadnes izjūta, mirklis un mūžība (“Mūžības temperaments”) Pretstati un paradoksi: matērija un gars, tumsa un gaisma, vieglums un smagums, ceļš un mājas, kustība un miers. Dvēseles stāvokļi (šaubas, bailes, īgnums, pilnības mānija, nekaunība, zemošanās, stabilitāte, labilitāte, mobilizēšanās, nenovēršamība). Esejistikas un publicistikas tematika un problemātika. Imants Ziedonis Latvijas kultūras kanonā, viņa tekstu  rezonanse un adaptācija citās mākslinieciskās jaunrades formās (mūzikā, skatuves mākslā, kino).

Kurss notiek trešdienās no plkst. 16.30 līdz 18.00 tiešsaistē. Kursu docē LU HZF prof. Ausma Cimdiņa.

Dalīties