Sirsnīgi sveicu visus LU Humanitāro zinātņu fakultātes studentus un darbiniekus, 2022./2023. akadēmisko gadu iesākot!

Ceru, ka šī gada saulainā vasara devusi mums visiem svaigas enerģijas lādiņu un spēku jaunajam darba un studiju cēlienam. Domāju, ka arī Latvijai simboliskajā dienā – 23. augustā – ieliktais pamatakmens mūsu topošajai Rakstu mājai LU Akadēmiskajā centrā ar ērtu un patīkamu vidi studijām un zinātniskajam darbam, kuras atklāšana gaidāma 2023. gada rudenī, ir pozitīvs stimuls tālākajam darbam.

Priecājamies, ka arī šogad visos studiju līmeņos – bakalaura, maģistra un doktora – interese par valodu un kultūru studijām ir liela. Turklāt studijas pirmajā kursā uzsāk ne tikai studenti no Latvijas, bet arī no Apvienotās Karalistes, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Igaunijas, Indijas, Japānas, Kazahstānas, Krievijas, Somijas, Šrilankas, Turcijas un Ukrainas. 

Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju pasaulē, esam gandarīti par iespēju atbalstīt Ukrainas civiliedzīvotājus, kuri  ir izvēlējušies studēt mūsu fakultātes programmās.  Mācības mūsu ēkā turpinās arī Rīgas Ukraiņu vidusskolas skolēni.

Tā kā šajā akadēmiskajā gadā atgriežamies  pie klasiskajām  klātienes studijām, kas papildinātas ar mūsu labāko attālināto studiju praksi, mums būs iespēja izbaudīt patiesi multilingvālu un multikulturālu vidi – studijas un sarunas starpbrīžos vairāk nekā 20 pasaules valodās.

Novēlu studentiem interesantu un zināšanām bagātu gadu, aktīvi iesaistīties ārpusstudiju aktivitātēs un HZF Studentu pašpārvaldes darbā, iepazīt jaunus draugus, izmantot ERASMUS+ vai citas apmaiņas studiju un prakses iespējas, pieņemt izaicinājumus un sasniegt jaunus mērķus!  

Radošu un akadēmisku garu, savstarpējo sapratni, veselību un mierīgas debesis mums visiem!

LU Humanitāro zinātņu fakultātes dekāne prof. Indra Karapetjana

Dalīties