Vasaras izskaņā – no 26. līdz 29. augustam – Angļu filoloģijas bakalaura studiju programmas Angļu-skandināvu valodu apakšprogrammas 4. kursa studenti devās mācību eksursijā uz Norvēģijas pilsētu Tronheimu, lai papildinātu studiju kursā “Skandināvu kultūras studijas: Norvēģijas sabiedrība un kultūra” apgūtās zināšanas par Norvēģijas kā valsts izveides pirmsākumiem.  

Pasākums notika ar daļēju Norvēģijas Augstākās izglītības un prasmju direktorāta  (Norwegian Directorate for Higher Education and Skills) atbalstu.

Par to, kā gāja ekskursijā un kas tajā gūts, stāsta studenti paši.

Ieva: “Dažās dienās daudz kur sabijām! Īpaši patika Brīvdabas muzejs ar vēsturiskajām būvēm. Iespaidīgi bija arī tuvumā skatīt karaliskās ģimenes kroņus.”

Ēriks: “Ļoti patika iespēja ne tikai parunāties ar vietējiem norvēģu valodā, bet arī iejusties norvēģu sabiedrībā un kultūrā, redzēt pieminekļus un muzejus, kas veltīti notikumiem un cilvēkiem, kurus pirms tam biju tikai sastapis bildēs lekciju laikā.”

Marija: “Neskatoties uz mainīgajiem augusta laika apstākļiem, pastaiga pa pilsētu un tās dažādajiem apskates objektiem bija neaizmirstama! Spilgti palika atmiņā Nīdarūsas katedrāle (Nidarosdomen) un aizraujošais skats no augšas, kā arī neskaitāmās lietas, ko pētīt un izstaigāt Brīvdabas muzejā!”

Katrīna Annija: “Bija liels prieks, ka spēju atpazīt Norvēģijā lietas, vārdus un vietas pēc tā, ko bijām mācījušies lekcijās. Ar kursabiedreni pat mēģinājām speciāli šajās dienās ieraudzīt to, kas pēc mācībām šķita īsti norvēģisks, piemēram, fjordi, kalni, ūdenskritumi un, protams, brūnais siers. Tāpat arī bija gandarījums, ka, runājot veikalā vai lidostā, to varēja darīt norvēģiski un nevajadzēja izmantot angļu valodu. Kopumā sanāca nobaudīt tikai mazumiņu Norvēģijas, bet jau tagad vēlos atgriezties vēl un vēl!”

Lai veiksmīgs studentiem jaunais mācību gads un vēl daudz jaunu iepazīšanos ar skandināvu valstīm un to kultūru!

Dalīties