LU HZF Ibēristikas un Latīņamerikas studiju centra vadītāja asoc.prof. Alla Placinska (pirmajā rindā - otrā no kreisās puses) ar UniNorte kolēģiem un studentiem.

Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Ibēristikas un Latīņamerikas studiju centra vadītāja asoc.prof. Alla Placinska maijā beigās viesojās Asunsjonas universitātē UniNorte (Universidad del Norte) Paragvajā.

Vizītes laikā profesore piedalījās ar lekciju “Humors kā komunikācijas stratēģija pandēmijas laikos” Psiholoģijas nedēļas pasākumos, sniedza intervijas televīzijas un radio kanāliem, kā arī atbalstīja UniNorte aktivitātes un prezentācijas Asunsjonas Grāmatu gadatirgū 2022.

Tikšanās laikā ar Spāņu valodas akadēmijas locekļiem Paragvajā – dramaturgu un rakstnieku Alsibiadu Gonsalesu Delvalje (Alcibíades Conzáles Delvalle), žurnālistu un rakstnieku Bernardo Neri Farina (Bernardo Neri Farina ) tika apspriesta sociolingvistiskā situācija Paragvajā, bilingvālās sabiedrības raksturojums, kā arī valodu mijiedarbības procesu ietekme uz spāņu valodu kopumā.

Profesore kā goda viesis piedalījās arī 2022. gada pavasara izlaidumā un diplomu pasniegšanā Humanitāro zinātņu fakultātes absolventiem.

Latvijas Universitāte un UniNorte turpinās sadarbību gan humanitārajā jomā, gan citās. Kā norāda asoc. prof. A. Placinska: “Paragvaja ir ļoti jauna valsts iedzīvotāju vecuma ziņā. Tur ir daudz studēt gribošo jauniešu, kuriem Latvija kā Eiropas Savienības valsts ir ļoti pievilcīga. Latvijai, savukārt, tas sniedz iespēju izprast Latīņamerikas valstu mentalitāti, kultūru un valodu bagātību un mijiedarbību, kā arī lielisku iespēju izmantot praksē spāņu valodas un starpkultūru komunikācijas prasmes.”

Dalīties