Maija vidū Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes (LU HZF) zinātnieki un studenti piedalījās starptautiskā zinātniskā konferencē Francijā “Transkultūru perspektīva valodā, literatūrā un kultūrā 21. gadsimtā” (“Transcultural Perspectives in Language, Literature and Culture in the 21st century “). Konferenci organizēja Lemānas Universitāte sadarbībā ar Latvijas Universitāti.

Ideja par šādas konferences izveidi radās, LU Humanitāro zinātņu fakultātes un Lemānas Universitātes pētniekiem satiekoties simpozijā “Valoda starptautiskajai komunikācijai”.

Kāda ir transkulturalitātes un transkulturālo pētījumu ģenealoģija? Kas ir transkulturāla literatūra? Kā veidojas starpkultūru saziņas process? Kā raksturojams transkulturālais pavērsiens tulkošanas studijās? Šie un citi jautājumi tika risināti Lemānas Universitātes un Latvijas Universitātes kopīgi organizētajā starptautiskajā konferencē.

Latvijas Universitāti pārstāvēja Humanitāro zinātņu fakultātes zinātnieki: prof. Indra Karapetjana,  prof. Gunta Roziņa, prof. Ieva Kalniņa, prof. Ojārs Lāms, asoc. prof. Jana Kuzmina, pētn. Mārtiņš Laizāns, doktorante Elīna Kursīte un baltu maģistrante Madara Stāde.

Plašāk par konferenci var uzzināt konferences tīmekļa vietnē.

Konferences dalībnieki ir gandarīti par piesātinātajām konferences dienām Lemānā, radošo atmosfēru un ierosmēm jauniem pētījumiem un sadarbības projektiem.

Foto: Humanitāro zinātņu fakultātes pētnieki kopā ar franču kolēģiem pie Lemānas Universitātes.

Dalīties