No 19. līdz 29. aprīlim LU notika pasākums “Studenta kurpēs”, kurā skolēniem bija dota iespēja “pielaikot studenta kurpes” –  vienu dienu iejusties studenta “ādā”. Šo iespēju – apmeklēt lekcijas kopā ar kādu Humanitāro zinātņu fakultātes studentu un uzzināt, kā notiek studijas konkrētā programmā – izmantoja vairāk nekā 40 vidusskolēnu no visas Latvijas. Skolēnus ar HZF studentu ikdienu iepazīstināja 26 fakultātes studenti no dažādām HZF bakalaura studiju programmām. Par to, kā gāja skolniecēm, kuras iepazina Baltu filoloģijas BSP studenta ikdienu, šajā ziņā.

Baltu filoloģijas BSP 1. kursa studente Renāte ar studijām savā programmā iepazīstināja 11. klases skolnieces Ilzi no Valmieras un Inesi no Rīgas, savukārt 12. klases skolnieces Marta no Vecpiebalgas un Ilza no Cēsīm vienu dienu pavadīja kopā ar Renātes kursabiedreni Alisi.

Vidusskolnieces piedalījās gan lekcijās, kas baltu filologiem vēl notiek attālināti, gan arī bija atnākušas ekskursijā uz fakultāti, lai izjustu fakultātes gaisotni.

Kā par pavadīto dienu LU saka 11. klases skolniece Ilze: “Pasākums “Studenta kurpēs”, manuprāt, ir lieliska iespēja paplašināt savu skatījumu par studijām. Tiem, kuri nav vēl sapratuši, kas ir viņu aicinājums, ir izdevība ielūkoties viņu iespējās, un tie, kas jau zina, ko vēlas, var pārliecināties un saprast, ap ko tad lieta patiešām grozās. Es pati tikai nojaušu jomu, kurā vēlos darboties. Šodienas pieredzētās lekcijas un vizīte fakultātē, kā arī jaukās sarunas ar studenti pie kafijas krūzes par un ap studijām deva labu bāzi, lai pārdomātu savas vēlmes un pieņemtu lēmumu par turpmāko rīcības plānu.”

Arī pasākuma dalībniece Inese no Rīgas ir līdzīgās domās: “Šogad “Studenta kurpēs” piedalos pirmo gadu un uzskatu, ka noteikti ieguvu vienreizīgu pieredzi – gan aplūkoju HZF ēku, gan uzzināju vairāk par izvēlēto studiju programmu, kurā tagad nopietni apsveru iespēju mācīties. Esmu ļoti priecīga, ka piedalījos šajā pasākumā, apmeklēju lekciju un par atsaucīgo un jauko studenti, kura mani iepazīstināja ar HZF!”

Savukārt 12. klases skolnieces Marta no Vecpiebalgas un Ilza no Cēsīm savu tālāko izglītības ceļu jau pirms pasākuma “Studenta kurpēs” bija nopietni apsvērušas saistīt ar baltu filoloģiju, un paviesošanās lekcijās un fakultātes telpās, šķiet, šo ieceri nav sašūpojusi.

Studente Alise, kura bija meiteņu mentore šajā dienā HZF, stāsta: “Šeit piedzīvotais ne vien  apstiprināja meitenēm jau zināto, lasīto un nojausto, kas saistīts ar mūsu studiju programmu, bet arī atklāja kaut ko jaunu un tālāku pārdomu vērtu. Ilza savu nākotni vēlas saistīt ar latviešu valodu un gramatiku, tāpēc nospriedām, ka šī ir vispiemērotākā vieta kārtīgam atspēriena punktam šajā jomā. Savukārt, kad prasīju Martai, vai vakar uzzinātais ir kā mainījis iepriekš gūto priekšstatu par universitāti, viņa teica: tikai uz labo pusi. Turklāt fakultātes telpas un, protams, dārzs viņai šķita ļoti mīlīgs. Iespējams, jau rudenī tajā tiksimies!”

Paldies visiem skolēniem, kuri pie mums viesojās šajās dienās, un visiem HZF studentiem, kas veltīja savu laiku un iesaistījās pasākumā!

Dalīties