Jau 21. aprīlī plkst. 18.00 tiešsaistes formātā norisināsies ikgadējais akustiskās prozas pasākums "AkProza", kura mērķis ir sniegt laiku un telpu jaunajiem un ne tik jaunajiem autoriem izpausties un, protams, visiem kopā izbaudīt literatūru.

Tēma šai "AkProzai" ir “Stundu grāmata”, tādējādi jaunajiem autoriem dodot platformu runāt, izpausties par jebkādiem aktuāliem vai reiz aktuāliem jautājumiem. 

Darbi tiek gaidīti līdz 16.aprīlim (pieteikšanās saite: ej.uz/akproza22), un vēlāk iesniedzams līdz 10 minūšu garš video lasījums.

Akustiskais prozas vakars savas gaitas uzsāka pirms vairāk nekā  10 gadiem un nu ir kļuvis par tradīciju un pasākumu, kas ir iemīļots ne tikai LU Humanitāro zinātņu fakultātē, bet arī ārpus tās. Šajā vakarā uzstājas kā publicēti, tā arī jaunie autori, kam šī varbūt ir pirmā iespēja ar savu daiļradi iepazīstināt plašāku publiku.

Kā par pasākumu 2019. gadā ir izteikusies tā toreizējā organizatore Signe Viška:

“Kopš pagājušā gada man iepaticies Akustisko prozas vakaru īsā veidā saukt par “AkProzu”. Un, runājot par šo pasākumu, dažreiz nav piemērotāka vārda par “AK!” Šis vakars ir literatūra, mūzika, siltums, tāda maģiska esamība starp brīnišķīgām personībām, spēcīgiem vārdiem un gaismu, ko rada ne tikai dekoratīvās lampiņas, bet arī paši cilvēki. Un tādu vakaru dēļ ir vērts būt.”

Prieks par labām un noturīgām studentu tradīcijām Humanitāro zinātņu fakultātē, kas turpina savu dzīvi vairākās studentu paaudzēs!

Lai izdodas AkProzas pasākums 2022!

Dalīties