2021. gada 21. septembrī Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē (LU HZF) notiks Dr.hum.art. Lauras  Laurušaites lekcija „Identitāte uz galda: garša lietuviešu un latviešu mūsdienu literatūrā". 

Lekcija norisināsies  202. telpā no plkst. 14.40 līdz 16.10 latviešu valodā. Klātienē tos varēs dzirdēt un redzēt  LU HZF studenti un pasniedzēji. Interesenti to varēs redzēt Zoom tiešsaistē (par pieslēgumu lūgums rakstīt uz e-pastu: arturs.skutelis@lu.lv ), tā tiks translēta arī Facebook, sk. “Latvistika Latvijas Universitātē”. 

Laura Laurušaite ir lietuviešu literatūrzinātniece, literatūrkritiķe un tulkotāja. Viņa ir  vadošā pētniece Lietuviešu literatūras un folkloras institūtā. Laura Laurušaite salīdzina latviešu un lietuviešu literatūru un tulko latviešu autoru darbus, piemēram, L. Kotas romānu “Istaba”, N. Ikstenas romānu “Mātes piens” u.c. darbus. 
Lauras Laurušaites nozīmīgākie pētījumi:

Literatūra, mobilumas, imago: lietuvių ir latvių XXI a. (e)migracijos patirtys, Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2019, 322 p.

Tarp nostalgijos ir mimikrijos: lietuvių ir latvių pokario išeivijos romanai, Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2015, 255 p.

Imagology Profiles: The Dynamics of National Imagery in Literature, Cambridge: Cambridge Scholars Publishing, 2018.

Dr. Laura Laurušaite piedalās projektā “Nacionālā identitāte: gastropoētiskais aspekts. Vēsturiskais, starpnacionālais un starpdisciplinārais konteksts.” (LZP-2019/1-0294), tā ietvaros tiks lasīta lekcija.
 

Esat gaidīti!

Dalīties