2020./2021. akadēmiskajam gadam noslēdzoties, šajā vasaras saulgriežu noskaņu laikā, vēlos pateikt lielu paldies LU Humanitāro zinātņu fakultātes saimei par izturību, atsaucību un cilvēcību saspringtajā un intensīvajā attālinās dzīves gadā! Šis gads mums skaidri parādīja – mēs spējam mācīties un mācīt digitāli, bet mēs ļoti gaidām un novērtējam iespēju atgriezties pie ierastajām studijām klātienē!

Covid-19 izraisītās pandēmijas laikā akadēmisko gadu uzsākām ar kombinētajām mācībām, cieši integrējot  klātienes un tiešsaistes studijas. Esam niansēs apguvuši Microsoft Teams un Zoom platformas un dažādas tehnoloģijas attālinātā darba veikšanai. Varam būt gandarīti, ka esam spējuši uz tiešsaistes vidi sekmīgi pārcelt ne tikai studiju norisi – lekcijas, seminārus, konsultācijas, eksāmenus, noslēguma darbu aizstāvēšanas, bet arī tiešsaistē organizējuši nozīmīgas zinātniskas konferences, grāmatu atvēršanas svētkus, piedzīvojuši Zinātnieku nakts pasākumus u.c. notikumus. Tāpat ar fakultātes kolēģiem un Studentu pašpārvaldes jauniešiem esam pavadījuši daudzas stundas attālinātās sapulcēs, domes sēdēs un citās sanāksmēs.  

Vēl pavisam nesen – 2019. gada rudenī – atzīmējām Latvijas Universitātes 100 gadu jubileju. Šogad ar plašu konferenci aizsākām svinēt fakultātes senākās – Latvistikas un baltiskas – nodaļas simtgadi. 1921. gadā Latvijas Universitātes (tolaik Latvijas Augstskolas) Filoloģijas un filozofijas fakultātē profesora Jāņa Endzelīna vadībā tika nodibināta Baltu filoloģijas nodaļa, kuras turpinātāja mūsdienās ir Latvistikas un baltistikas nodaļa. Gaidām skaistus, baltu filololoģijas simtgadei veltītus pasākumus  arī rudenī!

Visās studiju programmās esam domājuši par studiju satura un aktīvi iesaistošu mācīšanās vides pilnveidi. Vislielākais izaicinājums fakultātes mācībspēkiem šajā akadēmiskajā gadā bija sešu jaunu studiju programmu izveide. Paldies visiem fakultātes mācībspēkiem, jauno programmu izstrādes grupu vadītājiem, dalībniekiem, visiem studiju kursu autoriem par nesavtīgu intelektuālā un emocionāla spēka ieguldījumu, jaunām idejām! Paldies arī mūsu atbalsta komandai – metodiķiem, lietvežiem, IT darbiniekiem un administrācijai – par apjomīgo un skrupulozo darbu tehnisko nianšu pieslīpēšanā. Varam būt lepni par kopā paveikto – jaunās studiju programmas ir licencētas un visas 14 Humanitāro zinātņu fakultātes programmas rudenī gaidīs jaunos studentus!

Esošajiem studentiem vēlu sekmīgi pabeigt pavasara eksāmenu sesiju, izbaudīt vasaru un gūt enerģiju nākamajam akadēmiskajam gadam!

Īpašs paldies Humanitāro zinātņu fakultātes Studentu pašpārvaldei par aktīvo sadarbību ar fakultāti un par uzņēmību attālināto pasākumu rīkošanā studentiem!

Savukārt visu mācībspēku vārdā gribu apsveikt šī gada humanitāro zinātņu bakalaura un maģistra grāda ieguvējus un aicināt uz diplomu saņemšanas ceremoniju 30. jūnijā fakultātes dārzā (diemžēl arī šogad bez viesiem un ievērojot visus spēkā esošos epidemioloģiskos noteikumus).

Lai visiem izdevusies vasara! Uz tikšanos rudenī – cerams, klātienē!        

 

Dalīties