Februāra beigās studētgribētāji bija aicināti uzdot jautājumus sociālajā tīklā "Instagram" un saņemt uz tiem atbildes tiešsaistē no LU studentiem. Nedēļas garumā arī četri Humanitāro zinātņu fakultātes studenti – Simona, Daniels un divas Patrīcijas – piedalījās pasākumā "LU studenti atbild" un sniedza atbildes uz dažādiem jautājumiem par un ap studijām.

Vislielākā studētgribētāju interese bija par to, cik viegli ir iestāties Humanitāro zinātņu fakultātes studiju programmās, kāda ir konkurence uz budžeta vietām, kādi centralizētie eksāmeni jākārto, kāda ir absolventu pieredze darba tirgū, kur dzīvo fakultātes studenti, kas nav rīdzinieki, un ko vēl var darīt ārpus studijām.

Nedēļu iesāka un noslēdza Moderno valodu un biznesa studiju 2. kursa studente Simona Elfa Skangale. Viņai visvairāk tika vaicāts par angļu filoloģijas studiju iespējām, par to, kādu studiju formu labāk izvēlēties (klātieni vai neklātieni, kāda ir atšķirība) un par jauno studiju programmu Anglistika, Eiropas valodu un biznesa studijas.

Uz studētgribētāju jautājumiem atbildēja arī divas Patrīcijas no Franču filoloģijas bakalaura studiju programmas – 1. kursa studente Patrīcija Mikele un 2. kursa studente Patrīcija Pulka. Instagram lietotāji vēlējās uzzināt viņu viedokli, piemēram, par to, kā notiek franču filoloģijas apguve, ja iestājas bez  franču valodas priekšzināšanām, vai var apgūt vēl kādu svešvalodu u.c.

Par iespēju apgūt kādu Āzijas valodu, cik tas ir sarežģīti un noderīgi, visvairāk tika vaicāts 2. kursa studentam Danielam Pavlovičam, jo viņš studē arābu valodu Āzijas studijās.

Visvairāk Instagram lietotāji vēlējās uzzināt studentu pieredzi par konkrētām HZF studiju programmām. Mūsu studenti dalījās gan personiskā pieredzē, gan arī dažkārt, lai atbildētu uz kādu jautājumu, vaicāja viedokli citu programmu HZF studentiem, kas mācās attiecīgajā programmā. Vaicāts tika arī par Studentu pašpārvaldes pasākumiem, jo visi četri studenti aktīvi darbojas Humanitāro zinātņu fakultātes Studentu pašpārvaldē.

Kopā nedēļas garumā studenti atbildēja teju uz 100 jautājumiem. Viņu atbildes joprojām var var apskatīt HZF "Instagram" @hzf_lu  storiju sadaļā.

Taču, ja rodas jauni jautājumi par studijām Humanitāro zinātņu fakultātē, droši vaicā HZF Instagram kontā vai facebook.com/LUHZF.

Savus jautājumus uzdot un iepazīt fakultāti virtuāli varēs arī Humanitāro zinātņu fakultātes Atvērto durvju pasākumā 23. martā no plkst. 16 līdz 17 Facebook tiešraidē no fakultātes.

Pasākuma laikā būs iespējams kopā ar moderatori Sindiju Bokāni un fakultātes gidi – Latvistikas un baltistikas nodaļas docenti Intu Urbanoviču izstaigāt fakultāti virtuāli, ieskatīties vēsturiskajās auditorijās, kurās savā laikā mācījušies daudzi Latvijā ievērojami literāti, tulkotāji, valodnieki, folkloras un teātra procesu pētnieki, attālināti satikt fakultātes pasniedzējus un studentus un noskaidrot, kāpēc arī šodien ir svarīgi studēt valodas un izzināt dažādu tautu kultūru.

Uz tikšanos!

Dalīties