Februāra beigās norisinājās pirmais Humanitāro zinātņu fakultātes Studentu pašpārvaldes neklātienē rīkotais spēļu vakars platformā Discord. Lai gan šāda formāta attālināts spēļu vakars bija jauna pieredze gan organizatoriem, gan, iespējams, pašiem dalībniekiem, tas norisinājās veiksmīgi un pozitīvā gaisotnē. Veselīgā sāncensība spēļu ietvaros neizgaisa pat otrpus ekrāniem.

Dalībniekus organizatori kopīgi sagaidīja HZF Discord platformā, kur tika paziņoti vakara plāni un gaita. Arī iepriekš dalībnieki tika informēti par turnīru spēlēm, un tiem tika sniegta iespēja laikus veikt pieteikuma anketu, lai organizatori varētu izveidot komandas.

Spēles “Among Us” turnīrs (ar rūpīgi izplānotu punktu sistēmu) ne tikai raisīja smieklus un aizrautīgas diskusijas, bet arī ļāva kuplajam dalībnieku skaitam tuvāk iepazīt citam citu. Stratēģijas, alianses un melu “atkošana” – tas viss padarīja čempionātu īpaši aizraujošu, pat vienkāršam novērotājam.

Savukārt “Skribbl.io” turnīrs sniedza iespēju dalībniekiem un organizatoriem kārtīgi izsmieties – tapušie zīmējumi un to asprātīgie minējumi uzjautrināja visus, un, neskatoties uz to, ka spēle mēdza kādu spītīgi “izmest”, punkti tika saglabāti un beigās godīgi saskaitīti. Arī šīs spēlēs noslēgumā tika noskaidroti trīs izveicīgākie mākslinieki, kuri sagaidīs HZF SP sagatavotās balvas.

Pēc turnīru izspēles sekoja vakara otrā daļa, un visi, kas vēlējās palikt nedaudz ilgāk, tika aicināti spēlēt vēl citas spēles vai vienkārši pavadīt laiku kopā un iepazīties tuvāk. Arī šī vakara daļa tika pavadīta lieliskā atmosfērā, īpaši ņemot vērā to, ka vairums dalībnieku nolēma palikt.

Spēļu vakara dalībniekiem bija iespēja pēc pasākuma aizpildīt aptauju, kas sniedza organizatoriem atsauksmes, ieteikumus un nākotnes uzlabojumu idejas, un pēc atbilžu apkopošanas skaidrs ir tas, ka HZF SP nākotnē noteikti organizēs vēl spēļu vakarus – ceram, ka nākamreiz pievienosies arī citi HZF studenti. Pirmais spēļu vakars pulcēja pie “ekrāniem” ap 30 HZF studentu.

HZF Studentu pašpārvalde saka paldies arī spēļu vakara sponsoriem Red Bull Latvia un Omniva par balvu nodrošināšanu!

 

Dalīties