Neatņemama zinātniskās dzīves sastāvdaļa Latvijas Universitātē katra gada sākumā ir tās ikgadējā zinātniskā konference, kas šajā gadā no 21. janvāra līdz pat marta beigām notiks jau 79. reizi. Humanitāro zinātņu fakultātes struktūrvienības šogad iesaistījušās 14 sekciju īstenošanā.

Jau tradicionāli Humanitāro zinātņu fakultātes sekcijas vieno LU pētniecības programmas prioritārās tēmas “Letonika, diaspora un starpkultūru komunikācija” apakštēma “Humanitārā doma – valoda, teksts, kultūra”.

Lai arī šogad konferences sekciju darbs noritēs attālināti, tas solās būt intensīvs un radošs.

Pirmās Humanitāro zinātņu fakultātes LU 79. starptautiskās zinātniskās sekcijas notiks 28. janvārī: konferences darbu sāks Romānistikas nodaļas sekcija “Jaunie konteksti spāņu valodas un literatūras apguvē” un Anglistikas nodaļas organizētā sekcijaValoda un tās lietojums mūsdienās.

2. februārī ar saistošiem angļu un amerikāņu literatūrai veltītiem referātiem notiks sekcija Kultūru krustpunkti literatūrā un kultūrā” (organizē Anglistikas nodaļa). Savukārt 8. februārī romānisti no Latvijas, Francijas un Spānijas strādās sekcijā Korpusa analīze romāņu valodu un kultūru pētījumos” (organizē Romānistikas nodaļa), bet tulkošanas speciālisti tiksies sekcijā Sastatāmā valodniecība un tulkošana” (īsteno Sastatāmās valodniecības un tulkošanas nodaļa). Diskusijas un pārdomas rosinoša solās būt Āzijas studiju nodaļas 9. februārī organizētā sekcija Āzijas migrantu kopienas Latvijā: sabiedrība, kultūras un reliģijas” . 

19. februārī Latvistikas un baltistikas nodaļa aicina uz sekciju Jānim Porukam – 150: teksti un konteksti”. Tajā ar priekšlasījumiem piedalīsies gan pieredzējuši pētnieki, gan literatūrzinātnes un folkloristikas doktoranti.

26. februārī mēnesi noslēgs klasisko filologu sekcija  ἀρχαὶ καὶ πηγαὶ τῶν στάσεων (Aristot. Pol. 5.1301b): klasiskās valodas un teksti Latvijā” .

LU 79. zinātniskās konferences darbs ar daudzveidīgām sekcijām un diskusiju tēmām turpināsies arī martā.

Plašāk par konferenci, Humanitāro zinātņu fakultātes sekcijām, pieteikšanos gan kā dalībniekam, gan kā klausītājam skatīt konferences vietnē: www.konference79.lu.lv/programma/humanitaras-zinatnes/

Lai radoša un jaunām idejām bagāta LU 79. starptautiskā zinātniskās konference!

Dalīties