Maģistra diplomu iegūt Klasiskajā filoloģijā – tas nozīmē 2 studiju gadus vadīt labdabīgi atvērtā un rosinošā atmosfērā kopā ar Klasiskās filoloģijas nodaļas mācībspēkiem, padziļināti apgūstot un pētot Eiropas klasiskās – grieķu un romiešu – kultūras būtību dažādu tekstu un valodu liecībās.

Gan mīta, gan runas mākslas, gan eposa, gan epigrammas, gan valodu vēstures faktus un citus kultūrfenomenus iztirzājošie kursi arvien paredz arī piesaisti mūslaikiem, proti, ko un kā tas viss devis un turpina dot turpmākiem eiropeiskās civilizācijas attīstības laikiem.

Ko tas dod? Īsā atbilde skan romiešu dzejnieka Lukrēcija vārdiem  rerum cognoscere causas (latīņu val.) izzināt lietu iemeslus.

Atbildot plašāk, programmas absolventi ir pieprasīti un augstu novērtēti speciālisti kultūras, valodas un literatūras jomās, radošajās profesijās u.c. Klasiskā filologa zināšanas, prasmes, dziļais un vienlaikus atvērtais domāšanas veids ir laika pārbaudīta vērtība.

Stāsta programmas absolvente Iveta Skrastiņa, diplomāte LR Ārlietu ministrijā:

„Ja par labu meistaru mēdz teikt, ka tas ir cilvēks ar zelta rokām, tad klasiskās filoloģijas studentiem un absolventiem ir zelta galvas, jo šo tik ekskluzīvo, bet reizē arī smagsvara studiju programmu parasti izvēlas motivēti un gudri jaunieši. Studiju gaitā vēl jo vairāk tiek nostiprinātas analītiskās spējas un patstāvīga domāšana, māka saskatīt būtisko un mūsdienās tik svarīgā un aktuālā prasme to formulēt skaistā un bagātā valodā. Klasiķis ir ikviena darba devēja sapnis – zinošs, patstāvīgs, pacietīgs, stipras gribas speciālists (tāds, kuram nav nekas dāvināts vai "īzī pīzī" nācis, bet bijis melnu muti jārok un jārok arī brīžos, kad gribējies plinti mest krūmos). Klasiķis ir ne tikai savas jomas profesionālis, tas ir augstas raudzes intelektuālis.”


Informācija par programmu

Uzņemšanas kārtība

 

Dalīties