2020. gada vasaras īpašais izlaidums 2. un 3. jūlijā ir aizvadīts – šogad LU Humanitāro zinātņu fakultātes absolventi diplomus saņēma nevis, kā tradicionāli ierasts, – LU Lielajā aulā, bet deviņās diploma saņemšanas ceremonijās fakultātes mājvietā Visvalža ielā.

Trīs diploma saņemšanas ceremonijas notika fakultātes zālē, bet sešas – fakultātes zaļajā pagalmā, pielāgojoties laika apstākļiem. Lai arī diploma saņemšana šogad bija mazliet citāda  – ceremoniju organizēšanā tika ņemti vērā epidemiologu ieteikumi, un tās notika bez vecāku, draugu un līdzjutēju klātbūtnes, tiem nodrošinot iespēju vērot ceremoniju tiešraides fakultātes Facebook lapā, absolventu starojošās sejas un mācībspēku smaidi liecināja, ka svētku sajūta un pacilātība ir tāda pati kā allaž izlaidumos. Vislielākais bija satikšanās prieks ar kursabiedriem, pasniedzējiem pēc gandrīz četru mēnešu attālināto studiju darba.

Šogad vasaras izlaidumā humanitāro zinātņu diplomu saņēma 172 absolventi, no kuriem diplomu ar izcilību saņēma 11 absolventi, bet LU rektora atzinības rakstus par veiksmīgu zinātnisko darbu – 47 fakultātes beidzēji.

Katra diplomu saņemšanas ceremonija bija mazliet atšķirīga, svētku runas tika teiktas ne tikai latviešu, bet arī angļu, franču, spāņu, vācu, krievu, somu, latīņu u.c. valodās, jo arī programmas, ko absolvē mūsu studenti, ir ļoti dažādas, ar savu gaisotni, tradīcijām. Neizpalika arī izlaidumiem raksturīgie vienojošie elementi: ceremonijas sākās ar valsts himnu, kam sekoja LU prorektores humanitāro un sociālo zinātņu jomā prof. Inas Druvietes un Humanitāro zinātņu fakultātes dekānes prof. Indras Karapetjanas svētku uzrunas (šoreiz gan audio formātā), programmu direktoru un docētāju apsveikumi, pati diplomu saņemšana (šoreiz bez rokasspiediena un paturot īpašo pildspalvu, ar ko tika veikts paraksts par diploma saņemšanu, kā piemiņas zīmi no fakultātes) un absolventu uzrunas. Ceremonijas noslēdzās  ar studentu himnu “Gaudeamus igitur”. Lai arī katrā ceremonijā bija savas norises nianses un īpašie pārsteigumi, vienojošais tajos bija sirsnīgā, pacilājošā gaisotne, smaidīgie dalībnieki un māju sajūta.

Pievienojamies fakultātes  dekānes prof. I. Karapetjanas vēlējumam mūsu absolventiem: “Lai iegūtais diploms ir kā stimuls iedvesmai pilnveidoties, neapstāties pie sasniegtā, bet turpināt savu izaugsmi, izvirzot arvien drosmīgākus akadēmiskus mērķus nākamajā studiju līmenī un profesionālajā izaugsmē!”

Sirsnīgi sveicam absolventus!


Bilžu galerijas:

2. jūlijs
Angļu filoloģija
 https://failiem.lv/u/bbh56tbk  

2. jūlijs
Āzijas stud., Angļu fil.,
Krievu fil., Antropologi
https://failiem.lv/u/kxze5j9f

3. jūlijs
Romānisti, Ģermānisti,
Somugri, Tulkotāji,
Balti, Klasiskie fil.
https://failiem.lv/u/mjybj43y

Foto:
Toms Grīnbergs, Edgars Zariņš,
Jolanta Zālīte, Mārīte Sīle

 

Dalīties