5. martā LU Humanitāro zinātņu fakultāte lektori Jekaterina Čerņevska, Anders Olsons (Anders Olsson) un docente Inta Urbanoviča viesojās Dobeles Valsts ģimnāzijā, lai piedalītos Dobeles novada „Karjeras dienā 2020”.

Kopā ar lektoriem Jekaterinu Čerņevsku un Andersu Olsonu 11. un 12. klašu skolēniem bija iespēja iesaistīties interaktīvajā nodarbībā „Ko nozīmē „lasīt starp rindām”?”, kas veltīta valodas lomai komunikācijas procesā. Nodarbībā tika runāts par to, kā veidojas teksta vai runas izpratne kontekstā, kā izteikt savu domu tā, lai tā sasniegtu adresātu, kam ir jāpievērš uzmanība, mēģinot saprast citus. Ar praktisko uzdevumu palīdzību tika aplūkots, kā analizēt informāciju, balstoties uz zināšanām par valodu un tās niansēm.

Skolēniem arī bija iespēja iepazīties ar LU studentu pirmajiem soļiem, mācoties zviedru valodu Angļu filoloģijas bakalaura studiju programmā  angļu-skandināvu apakšprogrammā. Par to pastāstīja HZF zviedru valodas pasniedzējs Anders Olsens.

Savukārt docente Inta Urbanoviča Dobeles jauniešiem vadīja nodarbību “Zinātniskā valoda ceļā uz akadēmiskiem un profesionāliem panākumiem”. Nodarbībā iegūtās zināšanās skolēniem būs noderīgas, gan rakstot skolēnu zinātniski pētnieciskos darbus, gan studējot tālāk jebkurā augstākā līmeņa izglītības iestādē.

Dalīties