Turpinot sadarbību ar Latvijas Universitāti, no š.g. 10. līdz 23. novembrim Latvijā viesosies latviešu izcelsmes ASV rakstniece, žurnāliste un profesore Ināra Vērzemniece. LU Humanitāro zinātņu fakultātē notiks profesores vieslekcija un radošā darbnīca, aicinot piedalīties ikvienu interesentu

Ināra Vērzemniece ir autore grāmatai angļu valodā „Starp dzīviem un mirušiem” (“Among the Living and the Dead”), kas stāsta  par savas dzimtas likteņiem, pēc Otrā pasaules kara kā bēgļiem pametot Latviju. Viņa saņēmusi vairākus apbalvojumus par daiļliteratūru un dokumentālo reportāžu, savā žurnālistes karjerā ir bijusi Pulicera prēmijas fināliste. Vairāk par autori: http://inaraverzemnieks.com

15. novembrī Ināra Vērzemniece LU Humanitāro zinātņu fakultātē vadīs sešu stundu radošo darbnīcu “Non Fiction Creative Writing Workshop”. Tajā būs iespēja iepazīties ar radošās publicistikas žanru un piedalīties radošas rakstīšanas vingrinājumos, kas veidoti tā, lai dalībnieki apgūtu formu un iedvesmotos jauniem projektiem, kur teksti ir gan eleganti uzrakstīti, gan balstīti nopietnos pētījumos.

Radošā darbnīca notiks no plkst.10.00 Visvalža ielā 4a, 402. auditorijā. Tā kā ir tikai 15 vietas, lūdzu reģistrēties laikus, rakstot uz e-pasts: tatjana.bicjutko@lu.lv.

Savukārt 19. novembrī plkst. 10.30 Humanitāro zinātņu fakultātē (401. auditorijā) Ināra Vērzemniece nolasīs lekciju “Kā mājās: radoši apraksti un māksla atdzīvināt vietas un ļaudis, ko nepazinām” (“Capturing Home: Creative Nonfiction and the Art of Restoring Lives and Places We Never Knew”).

Lekcija un radošā darbnīca notiks angļu valodā. To atbalsta ASV vēstniecība.

Visi interesenti laipni aicināti!

Dalīties