Noskaidroti 2019./2020. akadēmiskā gada Latvijas Universitātes fonda stipendiju ieguvēji. Starp tiem arī seši LU Humanitāro zinātņu fakultātes studenti.

Šogad LU Humanitāro zinātņu fakultātes studenti ieguva vairākas Latvijas Universitātes fonda un mecenātu stipendijas.

Īras Kuhn-Bolšaita piemiņas stipendiju (mecenāte Vaira Inta Pelēķis-Kristofere) ieguva  Romāņu valodu un kultūru studiju MSP 1. kursa studente Linda Bēvalde. Jautāta par saviem talantiem un sasniegumiem, Linda saka: “Šobrīd varētu teikt, ka mans lielākais talants ir "ķēriens" uz valodām, kas man ir ļāvis gan doties apmaiņas braucienos uz citām Eiropas valstīm, gan plūkt laurus olimpiādēs, nodrošinot sev budžeta vietu Franču filoloģijas bakalaura studiju programmā, kā arī mīlestība pret valodām ir tā, kas mani aizveda līdz Īras Kuhn-Bolšaita piemiņas stipendijai.”

Kristapa Morberga stipendiju ieguva divas HZF studentes: Āzijas studiju BSP 2. kursa studente Rota Lāce un  Kultūras un sociālā antropoloģijas BSP 2. kursa studente  Alise Švandere. Rota vēlas iepazīt “Tuvo Austrumu kultūru, sevišķi sufismu un tā tradīcijas, pētīt sieviešu veiktos rituālus šajā reliģijā”, savukārt Alises lielākās aizraušanās ir teātris un pētniecība. Viņu saista sociāli nozīmīgas pētniecības tēmas, piemēram, par vardarbību ģimenē.

Ernesta Felsberga piemiņas stipendiju (mecenāts prof. E. Felsberga mazdēls Guntis Bērziņš) ieguva Angļu filoloģijas MSP 1. kursa studente Līva Kukle. Līvu interesē “Valodas saistība ar domāšanu, tās nozīme sabiedrībā.” Līva ir arī vairākkārtēja K. Morberga stipendijas ieguvēja. “Stipendija ir arī atskaites punkts, kas palīdz uzturēt motivāciju visa gada garumā,” saka Līva.

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju ieguva Krievu filoloģijas BSP 1. kursa studentes Diana Piskuna  un Araksi Avetisjana.

Diana stāsta, ka viņu “interesē pilnīgi viss, kas ir saistīts ar mākslu, cilvēkiem, psiholoģiju. Rakstnieki, aktieri, daiļliteratūra, mūsu vieta šajā dzīvē, kāpēc mēs domājam un rīkojamies tā, nevis otrādi, un vai tomēr ir tas vienīgais un pareizais variants.” Savukārt Araksi vēlas “pētīt svešvalodas un to apgūšanas metodes.” Stipendijas iegūšana viņai nozīmē ne tikai lielu godu, bet deva arī “pārliecību par saviem sasniegumiem, spēkiem un ieguldījumiem mācīšanās un studiju procesā”.

Sveicam visus Latvijas Universitātes fonda un mecenātu stipendiju saņēmējus!

Plašāk par stipendiju saņēmējiem un stipendiju pasniegšanas pasākumu

Dalīties