30. jūnijā Āgenskalna tirgū norisinājās starpkultūru integrācijas pasākums "Rīsa grauds: Tuvie Austrumi”, kurā piedalījās studentes no LU Humanitāro zinātņu fakultātes Āzijas studiju programmas, iepazīstinot apmeklētājus ar arābu valodu un rakstību.

Tirgus vēsturiski ir bijusi vieta, kur pulcēties kopā un iepazīt dažādas kultūras, tāpēc no 30. jūnija līdz 15. septembrim Āgenskalna tirgū notiek četri starpkultūru integrācijas pasākumi „Rīsa grauds” kopā ar trešo valstu valstspiederīgajiem.

30. jūnijā norisinājās “Rīsa grauda” atklāšana. Tika iepazīta Tuvo Austrumu kultūra un tradīcijas caur autentisku virtuvi, persiešu poēziju, mūziku un dejām, produktiem, literatūru, hennu, kaligrāfu un arābu valodu.

Pasākumā bija iespēja apmeklēt vairākas darbnīcas Tuvo Austrumu noskaņās. Viena no apmeklētākajām darbnīcām bija arābu valodas darbnīca, kuru vadīja LU Āzijas studiju programmas studentes. Kopā ar studentēm gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem bija iespēja iepazīt arābu valodu un rakstību, redzēt tradicionālo apģērbu, mieloties ar datelēm, kā arī uzdot interesējošos jautājumus par arābu kultūru.

Dalīties