Š.g. 17. jūnija sēdē Latvijas Universitātes (LU) Senāts LU Humanitāro zinātņu fakultātes (HZF) dekāna amatā apstiprinājis profesori Dr.philol. Indru Karapetjanu. Profesore dekāna amata pienākumus pildīs no 2019. gada 1. jūlija turpmākos četrus gadus.

“Jūtos ļoti pagodināta par man parādīto godu vadīt Humanitāro zinātņu fakultāti un vienlaikus uzticēto atbildību fakultātes izvirzīto mērķu sasniegšanā. Ir liels gods turpināt profesores Ilzes Rūmnieces iesākto priekšzīmīgo fakultātes vadību. Humanitāro zinātņu fakultātei ir jāturpina būt par vadošo humanitāro zinātņu izglītības nodrošinātāju un domas veidotāju Latvijā, paplašinot savu ietekmi Eiropā un citviet pasaulē,” saka profesore Indra Karapetjana.

Profesore Karapetjana īpaši pateicas visiem HZF studentiem, mācībspēkiem un darbiniekiem, kuri viņu atbalstīja HZF dekāna vēlēšanās, un pauž apņēmību realizēt fakultātes attīstības programmā paredzēto. Viņa uzsver, ka fakultātes stabilitāti un attīstību var sasniegt, tikai mērķtiecīgi strādājot visiem kopā.

Lai gan mūsdienās ir plašas augstākās izglītības iespējas, tieši humanitārā izglītība ir pamatvērtība visu jomu cilvēkresursu sagatavošanā, sniedzot ne tikai ar valodniecību, literatūrzinātni, teātra zinātni, folkloristiku, antropoloģiju saistītas zināšanas un kompetences, bet arī attīstot starpkultūru komunikācijas prasmes, radošumu, analītisko un kritisko domāšana, spēju darboties patstāvīgi un komandā.

HZF nākotni jaunā dekāne saskata zinātnē balstītā studiju programmu kvalitatīvā piedāvājumā un uzskata, ka ir jāmainās studiju saturam un arī formātam, tostarp neatstājot bez ievērības digitalizācijas nozīmi studiju programmu attīstībā.

Prof. Indra Karapetjana ir LU Humanitāro zinātņu fakultātes (Moderno valodu fakultātes, Svešvalodu fakultātes) absolvente, fakultātes mācībspēks kopš 1999. gada, bijusi Anglistikas nodaļas vadītāja, Lietišķās valodniecības centra dibinātāja un vadītāja, Angļu filoloģijas bakalaura studiju programmas un Moderno valodu un biznesa studiju bakalaura studiju programmas direktore, stažējusies Ņujorkas Universitātē ASV, lasījusi lekcijas un vadījusi seminārus vairākās Eiropas universitātēs, Indijā, ASV, daudzu zinātnisku rakstu autore un starptautisku projektu vadītāja. 

Dalīties