Jau piekto gadu Latvijas Universitāte rīko akciju “Studenta kurpēs”, piedāvājot vidusskolēniem iespēju izmēģināt, kā tas ir – būt studentam. Šogad pasākums norisinās no 8. līdz 12. aprīlim. Iespējai "ēnot" kādu Humanitāro zinātņu fakultātes studentu un pavadīt kopā ar viņu vienu dienu lekcijās un semināros šogad pieteikušies 40 skolēni no visas Latvijas.

Visvairāk “ēnu” ir Āzijas studiju un Moderno valodu un biznesa studiju bakalaura programmu studentiem. Skolēni izvēlējušies iepazīt arī Angļu filoloģijas, Kultūras un sociālās antropoloģijas, Baltu filoloģijas, Franču filoloģijas un Somugru studiju bakalaura programmu studentu ikdienu.

Par saviem iespaidiem studenta “ādā” piekrita pastāstīt 12. klases skolniece Alika Gitelzone no privātās vidusskolas “Norma” un 11. klases skolniece Inga Grejere no Rīgas 1. Tālmācības vidusskolas. Abas meitenes izvēlējušās “ēnot” Kultūras un sociālās antropoloģijas bakalaura programmas 1. kursa studenti Māru Aniņu.

Alika stāsta: “Biju atnākusi uz Atvērto durvju dienu, dzirdētais tajā ieinteresēja piedalīties arī šajā pasākumā, lai saprastu, kā norit studijas šeit iekšienē. Šodien bija tiešām interesanti.”

Arī Inga ir priecīga par dienas norisi: “Nākam no lekcijas “Reliģija un rituāls”. Es personīgi biju pozitīvi pārsteigta, kā pasniedzējs strādāja. Varēja interesanti debatēt par vairākiem tematiem”.

Vaicāta par pašas akcijas nozīmi, Inga uzsver: “Kamēr vēl neesi pārliecināts, ko darīsi nākotnē, pasākums “Studenta kurpēs” ir īstā vieta, kur to noskaidrot”.

Līdzīgi par šo akciju domā arī mūsu studente Māra, kurai meitenes šodien sekoja: “Pagājušogad man šis pasākums pašai palīdzēja atrast savu īsto studiju vietu, deva priekšstatu par antropoloģiju, studiju vidi un studenta dzīvi šajā fakultātē, tāpēc šogad pieteicos tam jau kā studente.”

Lai “Studentu kurpes” ir noderīgs studiju izvēles ceļvedis šī gada fakultātes viesiem – gaidīsim studentu kārtā LU!

Ar visām Humanitāru zinātņu fakultātes programmām un studiju iespējām tajās var iepazīties šeit

Dalīties