LU 77. konferences literatūrzinātnes sekcija šogad veltīta gastropoētikas izpētei literatūrā, valodā un kultūrā, turklāt jo īpaša uzmanība veltīta jauniešu (arī studentu) ēdienu un dzērienu kartes īpatnībām. Aicinām sekciju apmeklēt visus, kuriem patīk ne tikai labi paēst un padzert, bet arī mieloties intelektuāli!

Sekcijas programma:

1. SĒDE (vada prof. Ojārs Lāms)

10.00 Māra Grudule Gastropoētika Baltijas vācu studentu dziesmā
10.20 Sigita Kušnere Ēdiens kā vecumposma robežzīme
10.40 Ieva Kalniņa Vai 20. gadsimta 30. gadu studenti mēdza ēst?
11.00 Ilze Ļaksa-Timinska Gastronomiskās parādības Augusta Heinrihsona autobiogrāfijā "Mans neparastais dzīves stāsts" 11.20 Diskusija 11.35 Kafijas pauze 2. SĒDE (vada prof. Ieva Kalniņa) 12.00 Mārtiņš Laizāns Lēvura maltīte: "Billes" gastrolakmuss
12.20 Ieva Melgalve Kopīga ēdiena gatavošana kopmītnēs
12.40 Inta Urbanoviča "Fast food" jeb ātrā ēdināšana latvieša gaumē
13.00 Ojārs Lāms Viļa Lācīša stāsts "Kulināri". Jaunatnes sociālproblemātika gastropoētiskā fokusējumā
13.20 Elīna Drulle Mielasta semiotika toreiz un tagad
13.40 Diskusija un noslēgums Vairāk par sekciju LABU ĒSTGRIBU!

Dalīties