Latvijas Universitātei ir sena tradīcija pirms akadēmiskā gada sākuma aicināt visus pirmā kursa studentus uz Aristoteļa svētkiem. Arī šogad svētdien, 5.septembra vakarā, 13 fakultāšu studenti pulcējās Doma laukumā.

Katra fakultāte centās pierādīt, ka tieši viņi ir vislabākie, visinteresantākie, visdrosmīgākie, visasprātīgākie. Daudzbalsīgi un skaļi skanēja "HU-MA-NI-TĀ-RIE!”. Mūsu pirmkursnieki bija sagatavojuši atraktīvus plakātus: “HZF – Harizmātisku ziķeru fakultāte”, "Laimīgu cilvēku fakultāte”,  "Neuztraucies, mēs saprotam!” un citus. Iejusties lielajā studentu saimē viņiem palīdzēja vecāko kursu studenti.

Pasākumu atklāja, uzrunu teica un svētku lāpu iededza LU rektors profesors Mārcis Auziņš. Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers bija atsūtījis apsveikuma vēstuli studentiem un LU akadēmiskajam personālam. Jaunos studentus sveica Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un Rīgas Domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Ar gavilēm pirmkursnieki sagaidīja Aristoteli, kurš lepojās, ka zina vairākas valodas, bet uzrunu saka latviešu valodā un cer, ka tā skanēs arī pēc simtiem gadu.

Svinīgā pasākuma nobeigumā jaunie studenti ar fakultāšu dekāniem priekšgalā cauri Vecrīgai, ar īsu apstāšanās brīdi un ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa, lāpu gājienā devās uz LU galveno ēku Raiņa bulvāri 19. Mūsu fakultātes pirmkursnieki ar prieku un skaļām gavilēm sveica HZF dekāna p.i. profesori Ausmu Cimdiņu un devās gājienā uz Alma Mater. Lai pirmkursniekam ceļavārdi studijām un sabiedriskajām aktivitātēm ir rektora Mārča Auziņa citētie Nīčes vārdi  ”Kļūstiet par tiem, kas jūs esat!”. Lai mums veicas!

  • <link internal-link>Skatīt fotogrāfijas

Dalīties